TRESÅRIG TRISTESSE

PRESSE

Artikel i Ugebladet Søndag

Kvindemessen Venus

Jeg udstillede og solgte bøger på Kvindemessen Venus 30. oktober 2021

Hvad er den 60-årige kvindes rolle egentlig?

Det grå guld skal arbejde, til de fylder 70, men sorteres fra arbejdsmarkedet, efter at de er fyldt 50. Ingen taler om, hvor træt man kan blive af at pendle mellem børnebørn og plejekrævende forældre. Eller hvor ensom man kan føle sig i parcelhusets veltrimmede have med skabet fuld af rynkereducerende og søvnforbedrende produkter … Ny bog tager et skarpt og humoristisk blik på livet i 60’erne. Forfatteren zoomer ind på et stort tabu: at mange seniorer er triste, og at vi er nødt til at nytænke ældres liv, arbejdsforhold, bolig, velvære og virkelyst. ”Tresårig tristesse – lad os tale om det. Du er ikke alene” udkommer den 26. maj.

”I Østen er ældre mennesker vise, men i Danmark ser vi de ældre som nogle, der skal have skiftet ble og gjort lejligheden rent på 12,5 minutter,” siger Tina Theilgaard, forfatter og foredragsholder. Med bogen ”Tresårig tristesse – lad os tale om det. Du er ikke alene” ønsker hun at debattere de ældres liv og trivsel. I dag er mere end 1,1 mio. danskere 65 år eller ældre. Men ikke alle er lykkeligt gift, har penge på pensionskontoen og gode relationer til børn og
børnebørn. Vi taler bare ikke om det. For hvad har danskere i 60’erne, eller derover, dog at være triste over?

”Der er kommet en ungdomsforherligelse. Men vi lyver for os selv, når vi siger, at 60’erne er de nye 40’ere. Det er ikke alle, der synes, det er herligt at være 60. Når vi er i 60’erne, har kroppen fået skavanker, jobmulighederne er svundet ind, og det føles, som om der er mere undergang end overgang i tilværelsen. Vi kan ikke gå i banken og låne én million kroner til en god iværksætteridé. Men vi kan heller ikke få et nyt job, for arbejdsmarkedet er aldersracistisk.

I dag er gennemsnitsalderen i Folketinget 46. Så hvem er det egentlig, der taler vores sag? Ingen. Derfor vil jeg gerne sætte livet i 60’erne på dagsordenen,” siger Tina Theilgaard.

”Tresårig tristesse” er både underholdende og eftertænksom læsning om de lidt triste i 60’erne – der både er næsten pensionerede og mindre attraktive og skal kunne performe på arbejdsmarkedet og i privatlivet, som om de var 40 … Tina Theilgaard sætter spot på emner som blandt andet: Helbred og hukommelse, Penge, pension og prestige og Seniorer og sociale medier og kombinerer dem med hverdagsoplevelser og tanker, som får det ofte tabubelagte seniorunivers sat ind i en større kontekst.

Titel: Tresårig tristesse – lad os tale om det. Du er ikke alene

Forfatter: Tina Theilgaard
Forlag: TT Tryk
Udgivelse: 26. maj 2021
Pris: 200 kr. plus porto
Pressekontakt: Mette de Fine Licht, Skriveværkstedet, tlf.: 4160 1062,

Interview P4 weekend den 30. maj

Du kan høre interviewet her:

Tina Theilgaard 64 år (født 1956)

Mor til tre, mormor til tre og bonusmor til en del. Tina er selvstændig konsulent og har været det næsten hele livet på nær tre år, hvor hun var ansat som training advisor i et stort revisions- og konsulenthus. Tina er uddannet ED i spansk, har en master i NLP og er ud over mange coachinguddannelser uddannet stemmeterapeut. Hun brænder for undervisning og udvikling. Var i 2008 med til at stifte La Oficina, et innovativt kontorfællesskab og konferencecenter i Klasselotteriets gamle trækningssal på Frederiksberg. Med Tresårig Tristesse er Tina gået ind i debatten om ældre menneskers liv for at nuancere billedet af seniorlivet. Hun holder foredrag om emnet og stiller skarpt på det, ingen taler om. At mange seniorer er triste, og at vi er nødt til at nytænke ældres liv, arbejdsforhold, bolig, velvære og virkelyst.